mina åsikter kring FÖRDOMAR

Att döma någon innan man känner personen, pågrund av hårfärg eller hen ser ut. Är det okej?
Alla har fördomar, inklusive mig och det har nog hänt och händer nog alla att man tror att en person är på ett visst sätt innan man umgås med hen. Jag har själv försökt komma ifrån detta men det är svårt. 

En annan sak är dock om man pratar skit om en person man inte känner, det gör man inte. 
Alla har nog hört detta eller utsatts för det själv utan att ha någon chans att försvara sig. 
Alltså, skulle jag nu ha rosa hår istället för den bruna jag nu har skulle det betyda att det var okej att prata skit om mig. Enligt mig är du unik och häftig om du vågar sticka ut och jag är nog lite så själv. 
Jag går inte med rosa hår men jag har klänningar till skolan fast ingen annan har det och kan ha färgglada kläder på mig om jag vill det är mitt val och bara för det är annorlunda är det INTE fel. 
Shut up !!!!Kommentarer
Postat av: Friskey

sv: kul att kunna hjälpa till :)

Jag försöker också att låta bli att ha fördomar eller döma folk innan jag känner dom. Men ibland är det riktigt SVÅRT och ibland är man inte ens medveten om sina egna fördomar mot andra heller.
Lika som att vissa dömer en för hur man kanske var förut tex att man gick i samma klass på lågstadiet och sen möts man och då tänker man tillbaka på hur personerna var DÅ istället för att se att alla faktiskt kan förändras med tiden..

2013-11-09 @ 18:50:40
URL: http://friskey.horseworld.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0